Andreas Kobs Laursen
Alder: 27 år
Nuværende arbejdsplads: Treetop Restauranten
Tidligere arbejdspladser: Restaurant LYST, Restaurant Under, Restaurant Domestic, Hotel Pinenhus
Udlært: 2021 fra Restaurant Domestic i Aarhus
Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Tjener?
Jeg har tilmeldt mig Årets Tjener for at udfordre og dygtiggøre mig i det fag, jeg elsker og ikke mindst vise branchen frem.
Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Tjener?
Det betyder meget, at der er nogle, der vil bruge tid og penge på at arrangere et event som dette. Det er uden tvivl med til at sikre ekstra opmærksomhed. Ikke kun på os tjenere men branchen som helhed, så vi forhåbentlig kan vække en lille drøm i de unge, som kigger på og få dem til at overveje en fremtid i branchen.
Hvor henter du din inspiration / hvem i branchen er dit forbillede? Min inspiration kommer flere steder fra. Man lærer meget fra de steder man arbejder, og tager nogle ting med sig videre fra hvert sted, som er med til at forme den man er i dag. Det er vanskeligt kun at nævne ét forbillede, for der er flere, jeg ser op til. Den rolige, strukturerede og elegante service kan man lære meget af gennem Tina Vildgaard og Karina Grand Neve. Mens man kan lære meget om det personlige, ydmyge og hjertevarme fra Christian Neve og Mathias Thorstein Breinholt. Det er blot nogle af mine forbilleder.
Hvad er dine forventninger til finalen?
Til finalen skal tilskuerne forvente et rigtig højt niveau fra hele finalefeltet, som forhåbentlig kan være med til at inspirere og motivere unge til at gå ind i branchen.
Hvorfor valgte du en karriere som tjener?
Jeg valgte en karriere som tjener fordi jeg var vild med den kontakt, man har med gæsterne. At kunne give dem et smil på læben og en god oplevelse. Også fordi hele universet af mad og vin er noget, man hele tiden kan dygtiggøre sig i.
Nævn de tre bedste ting ved dit job
1) Gæstekontakt
2) Sammenhold
3) Oplevelserne