Dennis Blok

Alder: 31
Nuværende arbejdsplads: Molskroen
Tidligere arbejdspladser: Hotel Hvide Hus, Bryghuset Vendia, Ruth’s Hotel, Restaurant Bühlmann, Musikkens Hus Aalborg, Sortebro Kro
Udlært i årstal: 2012
Udlært fra: Hotel Hvide Hus Aalborg


Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Tjener?
For udfordringen og konkurrence generelt.

Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Tjener?
Det betyder meget. Jeg har selv deltaget en håndfuld gange efterhånden og synes, at det er fantastisk for tjenerfaget i Danmark, at vi har sådan en konkurrence. Jeg håber, at endnu flere af de unge talenter derude stiller op i fremtiden!

Hvor henter du din inspiration / hvem fra branchen er dit forbillede?
Peter Pepke, Søren Ledet, Jonathan Faber, Nicolai Martens. Kæmpe stjerner i min bog og en gave til den danske restaurantscene.

Hvad er dine forventninger til finalen?
At gøre det bedre end sidste år! Ej, jeg forventer, at der ikke bliver langt mellem toppen og at det bliver en tæt finale!

Hvorfor valgte du en karriere som tjener?
Min mor er udlært kok og har været restaurantchef i mange år, så jeg har ofte været med på arbejde eller kommet forbi hendes arbejde efter skole. Jeg tror kun, at jeg var 13-14 år første gang jeg havde en decideret vagt på hendes arbejde som afrydder og i opvasken. Der fik jeg følelsen af den kontakt, man har med sine kolleger og gæster, og det gjorde mit valg meget nemt, da jeg kom dertil.

Nævn de tre bedste ting ved dit job
1) Der er aldrig to dage, der er ens
2) Sammenholdet i et team
3) Mad/vin