Ketil Sauer

 

Alder: 37
Nuværende arbejdsplads: Sauer Wine
Tidligere arbejdspladser: Substans, Grappa, Restaurant ET, Le Sommelier, Bar'Vin, Melee, Restaurant Unico, Venø Kro
Udlært i årstal: 2015
Udlært fra: Restaurant Substans

Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Tjener?
For at dygtiggøre mig gennem konkurrencen

Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Tjener?
Klargøringen til konkurrencer er altid spændende. Jeg føler, at mit niveau løftes hver gang jeg stiller op til enten tjener- og sommelierkonkurrencer.

Hvor henter du din inspiration / hvem fra branchen er dit forbillede
Der er flere, men bl.a. Nina Højgaard Jensen, Peter Pepke, Nicolaj Martens, Nils Thyge, Dan Rauhe, Kristine Slott.

Hvad er dine forventninger til finalen?
Det bliver en hyggelig dag med en folk gode mennesker, der deler den samme passion.

Hvorfor valgte du en karriere som tjener?
Jeg gik ind i restaurationsbranchen fordi der var en nærtliggende restaurant og valgte senere at tage et svendebrev for at dygtiggøre mig. Det er drikkevarernes skyld, at jeg har valgt at blive i branchen, da der er mulighed for at grave dybere og matche mad med vin, øl, Sake, cocktails, non-alcoholic etc., så der er mange opløftende muligheder.

Nævn de tre bedste ting ved dit job.
1) Mad
2) Drikke
3) Mennesker